Kusadasi heeft een fantastisch winkel-centrum. In de omgeving van de haven bevinden zich meer dan duizend shops die zeven dagen per week geopend zijn van negen uur s'morgens tot middernacht. Naast een aantal overdekte passages zijn er vier drukke winkelstraten, waarvan er drie autovrij zijn.
Verder vind je er nog de OriŽnt - en Grand Bazaar, waar de meest specifieke goederen van Kusadasi worden verkocht zoals leren assen, tapijten, schoenen, gouden juwelen, enzovoorts. In het oude centrum, in de kleine smalle straatjes vinden we veel souvenir - en artswinkeltjes en natuurlijk een niet aflatende stroom van goedkope textielzaakjes.
Handelen en afdingen is gebruikelijk en is een ervaring op zich. Hoewel je het niet altijd zou verwachten accepteren alle winkeltjes creditcards, traveller cheques en vreemde valuta, zoals Euro's en Amerikaanse dollars. Er is in Turkije geen vakantieplaats die zoveel winkelplezier te bieden heeft als Kusadasi.
Driemaal in de week, op dinsdag, woensdag en vrijdag is er markt. Vooral woensdag en vrijdag zijn zeer drukke dagen.

De markt op dinsdag is een groente- en fruitmarkt waar je smakelijke verse groeten en fruit kunt kopen. De markt is met de Dolmuslijn "Ladies Beach" te bereiken.
De markt op woensdag is een grote markt en wordt gehouden vlak bij het hoofdstation van de minibussen in het centrum. Op deze markt wordt hoofdzakelijk kleding verkocht, wat varieert van goedkope lokale producten tot de Žchte namaak"van de bekende merken. Verder kun je hier schoenen, cosmetica en huishoudelijke apparatuur kopen. Omdat de markt wordt gehouden bij het minibusstation kan het niet missen.
De markt op vrijdag wordt ook gehouden bij het hoofdstation van de minibussen. Dit is weer in hoofdzaak een dag waarop groenten en fruit worden verkocht. Daarnaast zijn er dan ook textiel, schoenen en cosmetica te koop.
Hiernaast een kaart met de belangrijkste winkels, malls en bazaars. Het is echter ook aan te raden om juist buiten deze centra rond te kijken bij de lokale winkels en de Turkse sfeer te proeven. Natuurlijk zullen ook de handigste supermarkten en bakker worden aangegeven, maar die moeten we eerst zelf nog vinden.