Er zijn vele wegen die leiden naar Kusadasi. Ook wij zijn nog steeds op zoek naar de meest optimale vebinding naar Kusadasi.Tot nu toe hebben we nog steeds de vlucht gekozen vanaf Schiphol naar Izmir. Onderzoek om te vertrekken vanaf Duitse vliegvelden hebben nog geen beter resultaat opgeleverd. De goedkoopste en beste vlucht die we tot nu hebben gevonden is de vlucht met SUNEXPRESS met een directe verbinding naar Izmir.
De vlucht vertrekt om ongeveer 19.50 uur van Schiphol en je komt dus rond middernacht aan in Kusadasi. Terug is het wat minder nachtbraken en vertrekt het vliegtuig om 16.00 uur uit Izmir en ben je ongeveer on 18.40 uur op Schiphol. 

Suggesties voor een meer optimale reis zijn welkom . Om de vlucht te boeken is ons tot nu toe gebleken dat  ongeveer drie weken voor vertrek de prijzen het meest gunstig zijn.
In de nabijheid van Kusadasi zijn twee grote vliegvelden te vinden. De eerste is Izmir en ligt ongeveer 80 kilometer van Kusadasi. Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar Kusadasi te komen. De eerste manier is per taxi. De reisduur is ongeveer 50 minuten en kost ongeveer 45 euro.
Een andere manier is de transfer bij reservering aan ons door te geven. Dan zorgen wij, via de beheerder ter plaatse, dat je wordt afgehaald bij het vliegveld en voor de deur bij de villa wordt afgezet. de kosten zijn op dit moment ongeveer 40-60 euro.(auto of busje)
Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren op het vliegveld. Zeker in het hoogseizoen is het aan te raden vooraf een auto te reserveren. Wij huren de laatste jaren een auto op het vliegveld via de sites www.economycarrentals.com of www.cizgirentacar.com. Bij de uitgang staat de verhuurder dan met een naambordje voor je klaar.

We hebben inmiddels in Kusadasi een aantal contacten opgedaan. Eén daarvan is een autoverhuurder. Deze vehuurder heeft een aanbod wat erop neer komt dat als je daar een auto huurt voor minimaal zeven dagen  (voor ongeveer 20 euro per dag) hij de transfer van en naar het vliegveld gratis verzorgt. Voor 5 personen of meer kost het 50 euro (minivan).
Het tweede belangrijke internationale vliegveld is Bodrum. Het ligt echter wel wat verder van Kusadasi dan Izmir, namelijk 140 kilometer, waardoor je daar wat langer onderweg bent.
Er zijn drie manieren om in Kusadasi te komen. De eerste is de taxi. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 90 euro en je bent ongeveer twee uur onderweg. De tweede mogelijkheid is de bus. Hiervoor moet je wel eerst met een shuttle van het vliegveld naar Bodrum en van daaruit naar Kusadasi. De bussen vertrekken elke twee uur. De derde keuze is natuurlijk het huren van een auto op het vliegveld.